Veel onduidelijkheid bij ouders.

diploma-ABC_ENVOZ

Maandag 14 maart heeft het AVROTROS programma Radar bekend gemaakt dat er in Nederland instructeurs geen diploma hoeven te behalen en iedereen zelf de eisen kan bedenken voor een zwemdiploma. Hierdoor is er veel onduidelijkheid bij ouders.

Dit is echter anders als het zwembad is aangesloten bij een zwembond wij zitten bij de ENVOZ met zo’n 460 locaties in Nederland. De ENVOZ stelt eisen aan diegene die zwemles geven en zwemdiploma’s uitgeven.

ENVOZ draagt een morele verantwoordelijkheid voor het welzijn en de veiligheid van het leszwemmen. Het licentiesysteem is bedoeld als kwaliteitsborging voor de zwemveiligheid en het zwemtechnisch aanbod van de zwem(les)instituten, mede verzorgd door zwemonderwijzers.

ENVOZ streeft door het invoeren van de hieronder vermelde licenties de daarbij gevoerde, elkaar versterkende, doelen na.

  1. Het doel van de licentie Erkend Zweminstituut Internationale ABC Zwemdiploma’s is het continu bevorderen van de kwaliteit van de zwem(les)instituten;
  2. Het doel van de licentie Europees Zwemonderwijzer Internationale Zwemdiploma’s is het continu bevorderen van het niveau van de zwemonderwijzer.

Zwemschool de Drijver Veiligheid staat ALTIJD voorop.

  • De zwemlessen bij onze zwembaden worden uitsluitend gegeven door KNZB, NRZ, NBZ, ALO en CIOS gediplomeerd personeel.
  • Met tevens EHBO diploma en/of BHV.
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Ons uitgangspunt is daarbij ALTIJD dat wij de veiligheid van het kind en volwassenen voorop stellen.

Zwemschool De Drijver is al sinds 1998 een professionele organisatie in het geven van elementaire zwemles in Hoofddorp, Cruquius, Haarlem-Zuid, Heemstede, Zandvoort en Haarlem-noord. De zwemlessen vinden plaats in een prettige en rustige sfeer, waarbij ieder kind uniek is, respect geniet en meer persoonlijke aandacht een beter resultaat oplevert. Er wordt zwemles ABC in kleine groepen en privé zwemles gegeven, zodat voor iedereen de tijd wordt genomen. Een ontspannen sfeer staat daarbij altijd voorop. Men kan bij Zwemschool De Drijver terecht voor een scala aan zwemactiviteiten.