Coronatoegangsbewijs

corona toegang bewijs

Coronatoegangsbewijs ook verplicht voor zwembaden

Vorige week heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd en afgelopen zaterdag ging de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs in. De nieuwe maatregelen zijn opgesteld in een nieuw protocol Verantwoord Zwemmen: zwembadaccommodaties moeten een geldige QR-code en ID vragen aan hun bezoekers vanaf 18 jaar, ook begeleiders van zwemles kinderen moeten een coronatoegangsbewijs laten zien.

Gelukkig mogen wij uw kinderen nog veilig zwemles geven.

Wat houdt dit in de praktijk in ?

Iedereen die een zwembad betreedt moet een QR-code, een negatieve test of een herstelbewijs kunnen laten zien. Kunt u dit niet dan heeft u geen toegang tot het zwembad.

* De kinderen worden bij de ingang van het zwembad afgezet door een ouder/verzorger.
Deze komt niet mee naar binnen.
* De kinderen kunnen direct zelf de zwemzaal ingaan in hun zwemkleding. Denkt u aan makkelijke kleding in verband met het snel omkleden !
* Kleding die na de les gedragen moet worden, blijft bij de ouders.
* De kinderen gaan, als de les klaar is, naar de kleedkamer.
* Op dat moment zal er 1 zwemonderwijzer met een QR-code scanner bij de ingang van de kleedkamers gaan staan om per kind 1 ouder/verzorger (met mondkapjes) toe te laten om zijn/haar kind af te drogen en makkelijke kleding aan te doen. (denkt u aan uw legitimatie)
* Wij kunnen geen volwassenen meer naar binnen laten zonder geldige QR code.

Wij vinden dat al onze leerlingen recht hebben op zwemles en willen dan ook geen kinderen buiten sluiten. Heeft u geen geldige QR code, neem dan even persoonlijk contact met ons op, dan kunnen we een oplossing bedenken om de kinderen toch te laten zwemmen.
Wij kunnen bv ook uw kind aangekleed afgeven.

Uiteraard zijn wij niet blij dat we over moeten gaan op deze maatregelen maar prijzen ons aan de andere kant gelukkig dat we uw kind(eren) nog gewoon zwemles mogen geven zonder dat we iemand buitensluiten.

Wij hopen op uw begrip!

Met vriendelijke groeten,

Het Drijver Team